Höstlov i skogen - livet på stenåldern

Höstlov i skogen 2017litenUpplev höstlovet i skogen i Naturlivs stenåldersläger på Uvberget! Vi lever likt forntidens jägare- och samlare, som fick allt de behövde från naturen runtom sig.

Under de här dagarna kommer ni att få grundläggande överlevnadskunskaper som tex hur ni bygger ett överlevnadsskydd, hur ni gör upp eld genom friktion, olika växters användningsområden, fånga fisk, bygga fällor, bygga pilbåde och pilar, smyga på djur, orientering utan karta och kompass mm.

Vi kommer att leva i en klangemenskap och vi lär oss att samarbeta i grupp. Ensam är inte stark utan vi är skapta att klara oss tillsammans. Vi hjälps åt att tillfredsställa alla våra behov och blir en organism. Likt ursprungsfolk världen över kommer det att finnas gott om tid för vila och lek. En jägare-samlare behöver normalt endats ca 2-3 timmar per dag för att tillgodose grundläggande behov - resten är lek- och mystid!
 
Vi kommer att leka, spela musik, sjunga, dansa och mysa runt elden - det vi känner för som grupp tillsammans. I hög grad kommer vi skapa denna upplevelserika helg tillsammans, inom de ramar som naturen sätter.

Om du vill kan du också ta dessa dagar som skogens retreat. Skogens helande kraftar får oss tillbaka till oss själva, intuitionen stärks när vi lugnar ner och återvänder till andetaget och nutid. Vi vill också hålla lek och övningar i medvetenhet.

Vi äter en enkel stenålderskost, som vi delvis samlar och fångar själva från naturen.

Kostnad: Vuxen 2000kr Barn 1000kr Familjerabatt finns
Barn under 15år behöver komma i vuxens sällskap.

För mer info, anmälan och frågor kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0736789554 (Johan)

Välkommen till skogen, frisk luft & stjärnhimmel!

Vi ses på Uvberget!
Naturlivsklanen