Natursnören, knopar & tillämpning 2-3 juni

Natursnören 2018litenLär dig tillverka snören direkt från det du hittar i naturen, lär dig knyta tio olika praktiska knopar och få en möjlighet att träna på användningsområden för dem för att tillgodose grundläggande överlevnadsbehov!

Vi kommer att tillverka snören av bla följande material; rötter, innerbark från olika växter, vidjor, skinn och senor. Dessutom får du lära dig knyta de 10 mest användbara knoparna med tanke på vildmarksliv, allmän överlevnad och som även är användbara i övriga livet.

Du kommer få möjligheter att träna på dem i dess användningsområden. De knopar du kommer lära dig är dessa tio: Flaskan, stopparen, constriktorn, pålsteken, åttan/fjärilen, plankan, spännarn, prusik, skotsteken och primitiv-vinschen.

Och de användningsområden vi kommer använda snörena och knoparna för är tex att bygga skydd (primitiv och tarp/presenning), bågdrillssnöre (för elduppgörning), pilbågsträng, fiskelina, snara, vedinsamlingssnöre, fläta behållare och förlänga flera snören med varandra.

Du kommer få med dig snören av alla de olika materialen samt en knop-uppsättning, med alla knopar vi lär oss, hem från kursen.

Under kursen lever vi ett ursprungsliv i vårt vildmarksläger på Uvberget. Vi sover och äter stenålderskost tillsammans i enkla skydd.

Kostnad: 2000kr (inkl moms, kost och logi)

Samling och avlämning: Parkeringen vid Järna station

För mer info, anmälan och frågor kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0736789554 (Johan). För mer info om oss som håller kursen kolla in www.naturliv.org

Vi ser fram emot att dela våra kunskaper med er!
Johan och Patrik
Naturliv