Om oss

om oss

Naturliv är en organisation som erbjuder ursprungligt leverne idag med tonvikt främst på relationer. Det gäller relationerna med oss själva, andra människor och resten av naturen. Det innebär att vi erbjuder kurser där vi t ex lär ut traditionellt hantverk, primitiva tekniker och vildmarksliv men även och kanske främst sociala kunskaper för att fungera i grupp.

Vårt syfte är att erbjuda individer och grupper plats, guidning samt verktyg för att kunna lära sig leva vilda och fria. I balans med sig själva, andra människor och naturen. Att inte bara överleva utan växa som människa. Naturliv är en del av ett större sammanhang och denna hemsida är tänkt att användas som ett nätverk för den gemenskapen.

Vi är lokaliserade i Järna med omnejd, ca 70km väst – sydväst om Stockholm. Våra kurser kommer mestadels att hållas på olika platser runt om i Järna . Kontakta oss gärna om ni har några frågor, kommentarer eller önskemål. Vi vill gärna dela med oss, lära och nätverka. Vi jobbar gärna tillsammans med skolor, företag och andra grupper samt med enskilda individer. Om du vill annonsera en kurs på vår hemsida eller om du vill ha en skräddarsydd kurs mejla oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

johan Rash naturliv

Johan Örlander som kallas för Rash, växte upp i Uppsala i Sverige. När han var barn tyckte han mycket om att leka i skogen. Under tonårstiden tappade han intresset för det. Det återkom när han som vuxen började leta efter ett mer hållbart sätt att leva. Han kom till slutsatsen att jägar-samlarlivet är det mest balanserade sättet för människor att leva.

Sedan dess har han jobbat för att försöka lära sig leva ursprungligt och för att skapa klanlika relationer. En stor del av den läroprocessen har varit tiden han varit på Teaching Drum Outdoor School.

Dels genom Vildmarksguideprogrammet (”Wilderness Guide Program”) 2005-06 och dels genom att ha påbörjat och guidat “Wild Moon programs” i ungefär 10 månader 2007-08. 2010 deltog han i “the Childrens Moon”, speciellt anpassad för barnfamiljer, tillsammans med sin familj.

Sedan 2009 har han varit drivande i att organisera och guida Vildmåneprogram i Sverige och Norge. Han har också levt stora delar av de senaste åren antingen ensam eller tillsammans med andra ute i skogen i Sverige. Genom allt detta har han lärt sig av egen erfarenhet vad som funkar och inte, dvs vad som krävs, när man lever i naturen.

 

nickny2Niklas Taliaferro arbetade med miljöfrågor till en början, därefter började sökandet på alternativ till dagens samhällsstruktur.

Han har arbetat och studerat (2 årig vildmarks guide utbildning) i Teaching Drum Outdoor School i USA, Samt med Lynx vilden Four Season Prehistoric Project, också i USA.

Där rekonstruerar man ett liv på stenåldern, där man får alla kläder, verktyg och mat från vildmarken. Nick har spenderat mycket tid själv i vildmarken, och på olika äventyr där han levt i det vilda.

Nu är han med och bygger upp en bogemenskap utanför Järna vars syfte är att vara en bro mellan det civiliserade och de primitiva. På fritiden tycker Nick om att arbeta med primitiva hantverk såsom skinngarvning, pilbågsbygge, näverslöjd, m.m, och vistas i skogen.

 

andrisfagelviskare litenAndris Fågelviskare växte upp i Värmländska Degerfors. Redan tidigt i livet hade han en stark fascination för skogen och djuren. Under tonåren spenderade han mycket tid i skogen med att spåra varg och lodjur, studera alltifrån grävlingar till älgar och inte minst slipa upp förmågan att härma ett stort antal fåglars läten. Under tiden växte längtan efter ett mer naturnära och hållbart sett att leva.

Idag jobbar han för att inspirera människor att få en närmare relation till Naturen, möta djuren på deras nivå. Lära ut kunskapen att spåra, se sambanden i Naturen, och framförallt få andra att öppna upp ögonen för de väsen vi delar planeten med.