Skinngarvning och naturlig rörelse träning

IMG 5880Kom ut till oss i skogen och garva ditt eget skinn! Vi kommer med enkla och naturliga metoder lära oss hur vi kan omvandla en råhud till läder eller sämskskinn, som du senare kan använda för att sy dina egna kläder eller en väska med.Skinn är något av de bästa materialet att skapa kläder och utrustning med i vårt klimat. Detta år så kommer vi kombinera skinngarvningsveckan med MovNat träning varje morgon för den som vill. MovNat är ett träningssystem som bygger på naturliga rörelsefärdigheter. Du kommer lära dig om hur du kan röra dig, gå, springa balansera, hoppa, kräla, klättra, lyfta, bära kasta och fånga i naturen på ett sätt som våra kroppar är skapta att göra.

Kursen är under en veckas tid och du kommer under denna tid få en grundläggande kunskap om naturlig rörelse samt om hur du garvar ett skinn, från start till slut.

Kursen hålls vid vår nya lägerplats vid Uvberget utanför Vackstanäs. Du kommer att få vara med om att bygga upp ett nytt skinngarvningsområde och uppleva konstruerandet av en ursprunglig lägerplats.

Vi kommer att fortsätta att bygga på en torvhydda i lägret under veckans gång, vilket du som deltagare har möjlighet att vara med och lära dig om. Torvhyddan är inspirerad främst efter det nordamerikanska Ojibwafolkets sätt att bygga hyddor, applicerat i svensk natur.

Vi kommer att sova ute i skogen hela veckan. Maten står vi för och det kommer vara en modern stenålderskost som lagas runt elden. Detta är mer än en vanlig skinngarvningskurs eller träningsläger, detta är en helhetsupplevelse om hur vi människor en gång levt, och kan leva - i balans med våra kroppar och naturen.

Kostnad 3500kr
Max 15 deltagare (Först till kvarn som gäller)

För frågor och infopaket med anmälan mejla till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring/smsa Niklas på 0720368682.

Hoppas vi ses i skogen!

Hälsningar Niklas och Johan från föreningen Naturliv
och Aron Blom - Movnat certifierad tränare nivå 1 & 2