Ta till vara på hela djuret 26 – 28 maj

Ta till vara på hela djuret 2628 maj 2017TUMBI dagens matkultur har vi gått miste om hur vi kan ta tillvara på alla delar på ett djur. Bara för några generationer sedan så använde vi oss av betydligt fler delar av djuret än vi gör idag.

Under denna kurs kommer du att lära dig hur du inte bara flår, passar och styckar ett djur, utan hur du kan äta, preservera och göra redskap av alla delarna på djuret.

Kursen passar den som aldrig tidigare har tagit till vara på ett större djur och vill få grundläggande kunskaper, likväl den som har egna djur och slaktar och vill lära sig nya kunskaper om hur alla delar kan användas. Har du aldrig ätit kött för att det inte känts rätt att köpa det i butiken, kan detta vara en ingång i att se hur det kan göras på ett sätt som känns helt för dig. Passar även den överlevnads intresserade som vill veta hur en skall använda sig av sin fångst i en överlevnads situation.

Under kursen kommer du att få erfara hur du:

- Flår, passar och styckar ett djur, endast med stenverktyg.
- Torkar kött
- Smälter ner fett för förvaring
- Gör snöre och tråd av senor och tarmar
- Barkgarvar mag och hjärt säcken
- Tillverkar nålar, sylar, fiskekrokar, skrapor och benknivar från benen
- Gör en fäll av skinnet
- Bereder korv på inälvorna

Vi kommer även ha en cermoni där vi tackar djuret för dess liv.

Kostnad: 2000kr
Datum: 26 - 28 maj
Tid: 26 maj kl 14.15 - 28 maj 17.00
Plats: Upphämtning/avlämning vid Mölnbo station
Modern stenålderskost ingår. Vi lever och sover ute i skogen hela helgen. Kursen är barnvänlig. Och djuret vi kommer ta tillvara på är ett får.

Utrustninglista fås vid intresseanmälan. För anmälan och mer info kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ring Niklas på 0720368682

Föreningen Naturliv