Vildvecka juni - Överlevnad 24-30 juni

Överlevnad sommar litenUpplev långsiktig överlevnad i naturen – lär dig alla grundläggande överlevnadskunskaper i samarbete i grupp, såsom vi människor är skapta att leva och har överlevt i årtusenden!

Verklig överlevnad handlar inte bara om överlevnadskunskaper utan ännu mer om att kunna samarbeta och om relationer – med oss själva, med varandra och med naturen.

Till skillnad från prepping handlar den här upplevelsen inte om att överleva en samhällskollaps eller en katastrof, utan om att uppleva och lära oss ett verkligt långsiktigt och balanserat sätt att leva. Vi lär oss överleva med så lite som det går, direkt av det Moder Jord förser oss med. Vi återskapar en hållbar kultur som handlar om att vi moderna människor på nytt hittar vår plats i harmoni med alla andra varelser på den här planeten.

Vi bjuder in dig att som vår hedrade gäst att ta del av vår urkultur, där vi lever likt hur våra förfäder levt sedan urminnes tider. Vi lever direkt av naturen i så hög utsträckning som möjligt - vi fiskar från sjön, vi bygger skydd av naturmaterial.

Vi gör upp eld genom friktion, vi samlar växter och annat ätbart, övar olika färdigheter och vi tillagar vår stenålderskost direkt över elden. Du kommer att lära dig alla grundläggande kunskaper för att klara dig i naturen genom att observera oss, ta del av det vi gör och öva på egen hand tillsammans med oss.

Vi lever i en cirkel, där allas unika gåvor får en given plats. Cirkeln är inte starkare än sin svagaste länk och vi behöver ta hand om alla våra behov tillsammans. Utan gruppen överlever vi inte, vi människor är utpräglade sociala djur. På morgnarna delar vi våra drömmar och på kvällarna delar vi våra upplevelser från dagen. Vi tar del av varandras känsloliv och vi helas av delningen. Konflikter och svårigheter löser vi med talcirkel, där respekt för varandras olikheter är kärnan och där vi hör cirkelns röst genom våra individuella sanningar.

Härden, med elden, är vårt centrum - där utgår vi ifrån, dit återvänder vi och där samlas vi. Härden är helig, liksom allt annat i våra liv. Vi vandrar lätt på Moder Jord och vi bemöter alla varelser med respekt. Vi ansluter till den gemenskap som redan finns i naturen och ser dem som våra främsta lärare.

Du får här en unik möjlighet att ta del av en sådan här ursprungskultur, en kultur som levs på få platser på vår jord. Alla behövs i en ursprungskultur och har sin givna plats. Du som inte har möjlighet att besöka oss en hel vecka kan hälsa på över helgen.

Som tack och utbyte för vår inbjudan att leva med oss ber vi dig om att ge en gåva, antingen i form av pengar eller i form av något annat vi har användning för. Utgångssumma för en vecka är 3500kr och för en helg 1750kr. Kan du ge mer, tar vi tacksamt emot det, då det ger oss större möjligheter att leva vårt liv i naturen.

För mer info, frågor och/eller förfrågan att besöka oss - kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0736789554 (Johan).

För ett liv i balans med naturen
Naturlivs Urkultur