Vildvecka Maj - Insamling vilda växter för mat och medicin 14 maj

Vildvecka 2018litenUpplev ett ursprungligt liv i naturen i en vecka - under tiden då allt det gröna växer fram; som vi tacksamt samlar in, njuter av och torkar för senare behov!
Naturliv bjuder in dig att besöka oss i vår ursprungskultur, där vi lever med och av naturen.

Du kommer, som vår hedrade gäst, att få ta del av allt det vi har för oss. Våra aktiviteter utgår från att möta gruppens alla behov, vad de än må vara för stunden. I maj kommer alla gröna växter fram och det är den bästa tiden att samla in de färska bladen, som vi använder för både mat och medicin. Vi tar emot det Moder Jord ger oss, när hon ger oss det, och vi sparar det som blir över till vintern, likt hur människor har gjort i årtusenden. Vi beger oss till de platser i vår närhet där det finns störst överflöd av de växter vi vill samla in, som nomader alltid har gjort.

Du kommer att få en relation med en massa olika vilda växter och lära dig om deras olika användningsområden. Vi kommer även gå igenom olika sätt vi kan spara växter för senare bruk och du kommer att få med dig växter hem som du kan använda i ditt liv hemma efteråt-

Vi lever under tiden direkt av naturen i så hög utsträckning som möjligt - vi fiskar från sjön, vi samlar ved i skogen, vi bygger skydd i naturmaterial, vi gör upp eld genom friktion, vi spårar och smyger på djur, vi jobbar med hantverk, övar olika färdigheter och vi tillagar vår stenålderskost direkt över elden - likt hur våra jägar-samlarförfäder gjort i årtusenden. Du kommer att lära dig alla grundläggande kunskaper för att klara dig i naturen genom att observera oss, ta del av det vi gör och öva på egen hand tillsammans med oss.

Vi lever i en cirkel, där allas unika gåvor får en given plats. Cirkeln är inte starkare än sin svagaste länk och vi behöver ta hand om alla våra behov tillsammans. Utan gruppen överlever vi inte, vi människor är utpräglade sociala djur. På morgnarna delar vi våra drömmar och på kvällarna delar vi våra upplevelser från dagen. Vi tar del av varandras känsloliv och vi helas av delningen, såsom vi gjort sen urminnes tider. Konflikter och svårigheter löser vi med talcirkel, där respekt för varandras olikheter är kärnan och där vi hör cirkelns röst genom våra individuella sanningar.

Härden, med elden, är vårt centrum - där utgår vi ifrån, dit återvänder vi och där samlas vi. Härden är helig, liksom allt annat i våra liv. Vi vandrar lätt på Moder Jord och vi bemöter alla varelser med respekt. Vi ansluter till den gemenskap som redan finns i naturen och ser dem som våra främsta lärare.

Jägar-samlarkulturen behöver vanligtvis endast 2-3 timmar per dygn för att tillgodose grundläggande behov som skydd, eld, vatten och mat. Resten av tiden är lektid och socialisering. Arbete i dagens moderna mening finns inte, utan allt blir till en lek. Det finns gott om tid för delning, sång, musik, hantverkande och historieberättande. Vi efterlever den ursprungliga kulturen, där vi är mer i ett varande än ett görande.

Du får här en unik möjlighet att ta del av en sådan här ursprungskultur, en kultur som levs på få platser på vår jord. Alla är välkomna - stor som liten, gammal som ung. Alla behövs i en ursprungskultur och har sin givna plats.

Vi är öppna för besök en vecka per måncykel (månad). Alla måncykler är unika och styr i hög grad det vi har för oss. Du som inte har möjlighet att besöka oss en hel vecka kan hälsa på över helgen.

Som tack och utbyte för vår inbjudan att leva med oss ber vi dig om att ge en gåva, antingen i form av pengar eller i form av något annat vi har användning för.

Utgångssumma för en vecka är 3500kr och för en helg 1750kr. Kan du ge mer, tar vi tacksamt emot det, då det ger oss större möjligheter att leva vårt liv i naturen.

För mer info, frågor och/eller förfrågan att besöka oss - kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 0736789554 (Johan).

För ett liv i balans med naturen
Naturlivs Urkultur